Nauka
0

Cameron snimio dokumentarac o otkrivenom Isusovom grobu

Sarajevo-x.com
Poznati hollywoodski režiser James Cameron bit će producent dokumentarca koji će zasigurno dići prašinu u kršćanskom svijetu. Naime, tvrdi se da Isus nije uskrsnuo te da je bio oženjen sa Marijom Magdalenom sa kojom je dobio sina.

Kako tvrdi Cameron, ovdje se ne radi o remakeu Da Vincijevog koda. Njegova priča trebala bi biti istinita.

Naime, prije 27 godina izraelski građevinarci prilikom kopanja temelja za novu zgradu u predgrađu Jeruzalema pronašli su 2.000 godina staru pećinu u kojoj je bilo 10 kamenih lijesova. Odmah su pozvali arheologe koji su lijesove otpremili na pregled.

Bilo je potrebno više od 20 godina da se dešifruju imena koja stoje na 10 grobova. Prema njihovim rezultatima radi se o Jesui, sinu Josipovom, Mariji, Mariji, Mateju, Jofi i Judi, sinu Jesuinom.

Poznati izraelski arheolog odbio je tvrdnje da se radi o Isusovom grobu te objasnio kako je Josip, Isusov otac, bio obični stolar koji nije mogao priuštiti tako skupu porodičnu grobnicu, kao i da su sve to uobičajena židovska imena.

Filmaši James Cameron i Jacobovici pak tvrde kako su nevjerovatnu priču o 10 lijesova, koji pripadaju Isusu i njegovoj porodici, uspjeli potvrditi zahvaljujući DNK testovima, arheološkim dokazima i proučavanjem Biblije.

Cameron će čak u ponedjeljak održati press konferenciju na kojoj će predstaviti tri lijesa, navodno od Isusa, njegove majke Marije i Marije Magdalene.

Očekuje se da će dokumentarac uzdrmati Crkvu i podijeliti mišljenja ljudi diljem svijeta, s obzirom da je vjerovanje u uskrnuće Isusa osnova kršćanstva.