scitech
5

Korisnici starijih mobitela uskoro ostaju bez WhatsAppa

Klix.ba
Držanje koraka sa sve naprednijim smartphoneima za mnoge je danas nemoguća misija, međutim, čak i nešto stariji uređaji podržavaju popularne aplikacije. Ipak, to uskoro neće biti slučaj sa aplikacijom WhatsApp.

Ako ste korisnik aplikacije WhatsApp i nemate noviji smartphone, odnosno uređaj s novijim operativnim sistemom, imamo loše vijesti za vas.

Stariji operativni sistemi Windows, Android i iOS neće podržavati WhatsApp od januara, a na starijim Nokijinim i Blackberryjevim mobitelima aplikacija neće biti dostupna od sredine 2017. godine.

"Ovi mobiteli su bili važan dio naše historije, ali danas ne nude mogućnosti koje su potrebne za proširivanje mogućnosti naše aplikacije u budućnosti. Bila je ovo teška odluka, ali ispravna kako bismo ljudima omogućili bolju i lakšu komunikaciju s prijateljima i porodicom korištenjem WhatsAppa", navodi se u saopćenju.

Mobiteli koji koriste operativne sisteme Windows Phone 7, Android 2.1, Android 2.2, iOS 6 ili starije sisteme ostat će bez WhatsAppa do kraja godine, dok će BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 i Nokia Symbian S60 "preživjeti" do 30. juna 2017. godine.