Posmatranje "neprijatelja"
38

Žene više odmjeravaju druge žene nego muškarce

Klix.ba
Jeste li ikada primijetili da vaš momak ili suprug odmjerava druge žene dok hodate ulicom? Da, vjerovatno jeste, ali možda je on tu naviku poprimio upravo od vas.

Žene provode više vremena odmjeravajući druge žene nego muškarce, jer tako žele vidjeti šta "neprijatelj" oblači, koliko celulita ima, kako drugim ženama izgleda kosa i pokušavaju procijeniti koliko kilograma druga žena ima.

Istraživanje je pokazalo da žene gotovo jednim pogledom osmotre sve na drugim ženama, od njihovih cipela, visine, celulita i torbe, procijene da li je druga žena imala estetsku operaciju i slično. Potraga za vjenčanim prstenom na rukama je također na listi onoga što će neka žena potražiti na vama kada vas promatra.

Polovina od 2.000 žena koje su učestvovale u online anketi na Swimwear365.co.uk kazalo je da uživaju upoređujući sebe sa drugim ženama na poslu ili na ulici.

Istraživanje je također pokazalo da jedna od pet žena voli pogađati odakle je porijeklom neka druga žena, jedna trećina ispitanica je rekla da će biti više impresionirana ako vidi ženu sa toniranim mišićima, nego muškarca.

Jedna od deset žena je rekla da u svakom slučaju želi izgledati bolje od druge žene, no određeni postotak njih je izjavio da se ipak ne upoređuje sa drugim ženama na "pakostan" način.