magazin
64

Žene, droga, oružje i kocka su svakodnevnica "kralja Instagrama"

Klix.ba
Dan Bilzerian za sebe kaže da je glumac, astronaut, š***k, te da je nešto između Williama Randolpha i Hugha Hefnera. Ovaj kontroverzni 33-godišnjak ima bogatstvo od 100 miliona dolara, a posjeduje luksuzne vile u Las Vegasu, San Diegu i Los Angelesu.

Svojim ekstravagantnim stilom života redovno se hvali postavljajući fotografije na Instagramu gdje ima 200.000 pratilaca koji su ga, stoga, prozvali "kraljem Instagrama".

Bilzerian, inače okorjeli pokeraš, svoje fanove na ovoj društvenoj mreži redovno "časti" prizorima kojima dominiraju novac, oružje, skipcjeni nakit, jahte, vile i naravno polugole žene.

"Nisam se sam nazvao 'kraljem Instagrama'. Jednostavno stavljam ono što ljudi žele da vide", kazao je Bilzerian novinarima Daily Maila.

Kao dijete, kaže, nije dobijao nimalo pažnje pa je zao postao "hvalisavi luđak".

Rođen je u St. Petersburgu na Floridi kao stariji od dvojice sinova. Njegov brat, Adam, dvije godine je mlađi i takođe profesionalno igra poker.

Njegov otac je Paul Bilzerian, poznati biznismen koji je do 36. godine života na računu imao više od 40 miliona dolara, pa je Dan već od djetinjstva naučio šta znači raskošan život.

Iako ih je otac zasipao skupocjenima stvarima, rijetko kad je imao vremena za druženje s njima, jer je puno radio.

"Morate shvatiti da je moj otac čovjek nenormalnog razmišljanja, jer nije normalno imati toliku potrebu za novcem", kaže Dan.

Škola mu nije išla pa nije nikad ni uspio maturirati. Za kaznu ga je otac poslao u Minnesotu kod tetke koja ga je vrlo brzo istjerala iz kuće pa se prijavio u mornaricu i uključio u obuku za odred SEAL. No, i ta je avantura kratko trajala jer je izbačen zbog prekršaja.

"To je vjerovatno najbrutalnija vojna obuka na svijetu, slomio sam i nogu", kaže Bilzerian.

U to vrijeme je njegov otac imao finansijskih problema i morao je proglasiti bankrot, a bio je i uhapšen jer nije htio predati sredstva koja mu je država tražila.

U zatvoru je bio osam mjeseci kada je Dan odlučio stvari uzeti u svoje ruke i predati pola svoje imresivne ušteđevine, no otac mu je to jako zamjerio pa nisu razgovarali sljedećih sedam mjeseci.

"Bio je bijesan. Radije bi proveo čitav život u zatvoru nego da im preda i 5 dolara", priča Bilzerian koji se zatim upisao na fakultet za biznis i kriminologiju, ali je krenulo vrlo loše. Počeo je da kocka i nije imao granice. Izgubio je sav novac, a da bi nadoknadio gbitak moraj prodati svo oružje koje je obožavao.

Prodao je oružje za 750 dolara, a to zatim pretvorio u 10.000 dolara za četiri dana na kockarskim brodovima, otišao u Vegas i za tri sedmice povećao osvojenu sumu na 187.000 dolara.

Počeo je da igra poker i preko interneta.

"Bilo je dana kada bih osvojio 90.000 dolara i razmišljao bih 'Šta ja uopšte radim na fakultetu'?".

I tako je počeo Danov život kakav vodi - žene, lude zabave, alkohol, droga, a sve to donijelo mu je čak dva srčana udara prije 32 godine. Zato sada, kaže, vodi "mirniji" život.

"Kad skočite iz aviona dobijete nekoliko minuta adrenalina. Kad igrate poker dobijete ga 12 sati u komadu. Stvarno, recite mi šta drugo u životu mogu raditi i ja ću vas poslušati", zaključio je.