magazin
54

Želiš biti rezident DJ na Ibizi? Prijavi se na Burn Residency

Klix.ba
DJ superstar – san ili stvarnost? Četvrtu godinu zaredom Burn Residency, najveće globalno DJ takmičenje, otvara svoja vrata i kreće u novu potragu za DJ talentima širom svijeta.

Mladim i uspjeha gladnim majstorima za DJ pultom pruža se jedinstvena prilika da učestvuju u prestižnom takmičenju, koje im može omogućiti osvajanje ugovora vrijednog 100.000 eura.

Kao i u protekle dvije godine, kada su nas predstavljali DJ-evi el Karinho (2013.) i Borg (2014.), Bosna i Hercegovina i ove godine dio je priče Burn Studios Residency i traži svog legitimnog predstavnika koji će na magičnom ostrvu elektronske muzike, rame uz rame sa nekim od najvećih imena muzičke industrije, svirati u nekim od najboljih klubova na Ibizi.

Kako aplicirati i krenuti u osvajanje svijeta muzike? Prva faza takmičenja rezervisana je za apliciranje i trajat će u period od 01. februara do 15. marta 2015. godine. Aplicirati možete tako što ćete vaš orginalni i unikatni mix, u trajanju između 15-20 minuta, uploadovati na link (https://apps.facebook.com/burnresidency/).

Vaš sljedeći zadatak je da na što bolji i efikasniji način promovišete mix tako što ćete prikupljati glasove fanova, koji će svojim lajkovima olakšati vaš put do top 20% mixeva u BiH.

Ocjenjivanje mixeva trajat će od 15. marta do 07. aprila 2015. godine. Centralni stručni žiri izabrat će finalnih pet DJ-eva,koji će biti pozvani na mix-off, a pobjednik će osigurati svoje mjesto u Burn Residency Boot campu na Ibizi.

Tamo će bh. predstavnika i ostale finaliste, osim sunčanih plaža, hierbasa, dobrih klubova I kvalitetnih sound systema, čekati niz izazova i radionica, koje predvode imena poput Carl Coxa, Pete Tonga, Maceo Plexa, Solomuna I mnogih drugih priznatih imena.

Na kraju će samo tri kandidata uspjeti osigurati ljetnu rezidenciju u jednom od najboljih klubova na ostrvu. Mentori će imati zadatak da na kraju ljetne sezone odluče ko je od finalna tri rezidenta vrijedan titule Superstar DJ-a i ugovora u iznosu od 100.000 eura koje će biti uloženo u njegovu/njenu karijeru. Stage je tvoj! Apliciraj! https://apps.facebook.com/burnresidency/