magazin
155

Zbog bolesti odustao od bodybuildinga, sada je model s ugrađenom stomom

Klix.ba
Blake Beckford morao je odustati od bodybuildinga u kojem je bio veoma uspješan zbog bolesti crijeva. Kada mu je dijagnosticiran ulcerozni kolitis mislio je da su njegov život i karijera zauvijek okončani. No, danas je on prvi muški model sa ugrađenom trbušnom stomom.

Beckford je imao nekoliko operacija i trpio je jake bolove. Koristio je različite tablete i često umarao tako da se više nije mogao baviti sportom. Prošlog oktobra ugrađena mu je stoma i tada je upozoren da više nikada neće moći trenirati onim intenzitetom kao ranije.

No, odlučio im je dokazati da život sa stomom može biti skoro pa potpuno normalan. Vratio se režimu treninga u januaru ove godine i počeo dobivati na kilaži. Ne samo da je popravio svoju kilažu već je dobio i odlične mišiće zbog kojih je završio na naslovnici "Men's Fitness" magazina. Sada je lični trener i nada se da će inspirisati druge sa trbušnom stomom da imaju više samopouzdanja.

"Želio sam kazati tim ljudima da stoma ne mijenja vašu ličnost. To ne znači da niste normalni. Možete raditi i postići sve što želite, možete biti privlačni i imati normalan život", rekao je Beckford.

Istakao je kako je trebalo vremena da se navikne na novi izgled i prihvati činjenicu da će uvijek imati trbušnu stomu.

"Trebalo mi je vremena da ponovo izgradim samopouzdanje i da s ljudima otvoreno razgovaram o stomi i pokažem im je. Ali onda sam shvatio: 'To sam ja'. Operacija mi je dala energiju i osjećao sam se poput nove osobe. Sada mogu uživati više u životu", naglasio je model.

Planira učestvovati prvi put u takmičenju Miami Pro UK Championships koje će se održati u oktobru u Miamiju.