Zanimljivosti
0

Zoološki vrt u Torontu rastavio gay pingvine

Sarajevo-x.com
Zvaničnici zoološkog vrta u Torontu rastavili su mužjake pingvina koji su napravili svoje gnijezdo. Upravnici zoološkog vrta svoju odluku pravdaju činjenicom da su pingvini ugrožena vrsta i da oni žele da se pare sa ženkama. Pedro i Buddy će biti primorani da osnuju gnijezda sa ženkama kako bi povećali broj pingvina.

Upravnik Zoološkog vrta Tom Mason tvrdi da su Pedro i Buddy stvorili društvenu vezu, a ne nužno seksualnu vezu.

"Pingvini su društveni, oni vole da se druže. Grupa u kojoj su Pedro i Buddy došli nije imala nijednu ženku i zato su se njih dvojica intenzivno družili.", rekao je Mason, prenosi Telegraph.

Radnici zoološkog vrta primili su stotine poziva u kojim su se ljudi zanimali za odluku koja je donesena o njihovom rastavljanju. Mason je dobio poziv i od Kanadske grupe za gay životinje. Oni su snimili par i postavili video na YouTube kako bi spriječili njihovo razdvajanje.

Mason tvrdi da to zaista nije tako kako oni tvrde. Pedro i Buddy su stigli ovdje kako bi bili upareni sa ženkama. Buddy, koji ima 21 godinu, je imao ženku za partnera deset godina, a onda je ona preminula i sada i njemu i Pedru traže nove partnerice.