Životinje mu postale opsesija
0

Zmija duga 2,5 metara najbolja prijateljica dvogodišnjaka

Klix.ba
Dvogodišnji Charlie Parker najmlađi je član australskog tima za zaštitu divljine u toj zemlji. Prema pisanju Daily Maila, svakodnevno se susreće sa zmijama, gušterima i drugim opasnim i otrovnim životinjama pred kojima ne pokazuje strah.

Charlie se svakodnevno igra sa zmijom dugom 2,5 metra. Priča joj, nosi je po parku, valja se po travi s njom... Ogromna boa po imenu Pablo još uvijek nije pokazala agresivnost prema dječaku i, kako sada stvari stoje, može se reći kako su najbolji prijatelji, piše ovaj britanski list.

Charlie dolazi iz porodice ljubitelja životinja koji u svom vlasništvu imaju park sa divljim životinjama. Ponosni otac i vlasnik Greg Parker kaže kako njihova porodica već tri generacije brine o zaštiti divljine.

"Još uvijek ne možemo vjerovati koliko ima talenta i sklonosti prema životinjama. Jednostavno, užitak ga je gledati dok se igra sa zmijama i gušterima koji žive u rezervatu. Ne pokazuje strah i već ima izuzetno znanje", kaže Greg te dodaje kako ga nikada nisu s namjerom izložili opasnosti u rezervatu.

"Zmije i gušteri su jednostavno njegova opsesija. To se nalazi u genima", pojašnjava Greg.