Izvela show u centru Londona
0

FOTO / Zlata - žena od gume oduševljava ljude

Sarajevo-x.com
Vjerovatno se svi sjećate Zlate, žene koja stane u frižider i u kutiju. Ona je pravo medicinsko čudo. Dok je mnogima teško da se sagnu i rukama dohvate vrhove nožnih prstiju ona izvodi nevjerovatne akrobacije. Jednim potezom prebaci nogu preko ramena! Svoje sposobnosti nedavno je pokazala na ulicama Londona i oduševila Britance.
Zlata
Zlata
Zlatino pravo ime je Julia Gunthel. Ima 24 godine i dolazi iz Rusije, ali godinama živi u Njemačkoj. Iako se mogla proslaviti kao gimnastičarka, odustala je od tog poziva. Draže joj je zabavljati ljude na ulici.

"Provela sam predivno vrijeme u Londonu. Uvježbavala sam svoje poze u telefonskoj govornici i ispred Nacionalne galerije. Mnogo ljudi se zaustavljalo kako bi me gledali ili se fotografisali sa mnom. Bili su veoma iznenađeni mojim umijećem", ispričala je Zlata za Daily Mail.

Svoj talenat Ruskinja je otkrila još kao dijete. No da bi ostala fleksibilna i da bi mogla lako savijati udove mora vježbati svaki dan.

"Moja porodica je ponosna na mene i oni su mi najveća podrška", kazala je Zlata.

Kada je imala samo šest godina učestvovala je u jednom cirkuskom showu, a danas putuje svijetom i pokazuje svoje nevjerovatne sposobnosti. Proputovala je Evropu, a show je priredila i u Indiji, Hong Kongu, a čest je gost i u Japanu.

Nekoliko puta je pretrpjela lakše povrede, ali ističe da nema nikakvih zdravstvenih problema.

"Voljela bih se ovim baviti i kada budem imala 70 godina. Stalno vježbam ali nisam na dijetama, jedem sve što poželim. Moj otac je veoma mršav i mislim da sam figuru naslijedila od njega", istakla je lijepa Ruskinja.
Dodala je da joj je veoma drago što ima brojne obožavatelje koji joj stalno šalju pisma, a nerijetko priređuje i privatne showove.

"Moja porodica i prijatelji ponosni su na mene i na ovo što sam postigla i to mi je najbitnije", kazala je Zlata.