Danima neprimijećen
0

Živio je u mom domu, jeo moju hranu i krao odjeću

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Božićnog gosta nisu očekivali i nisu imali pojma da neko danima živi na njihovom tavanu, nosi njihovu odjeću i jede njihovu hranu.

Nakon što su psi pretražili kuću jedne porodice u okolini Wilkes-Barrea u saveznoj američkoj državi Pensilvaniji, otkrili su da se tu krije 21-godišnji Stanley Carter, mladić koji se od 19. decembra vodi kao nestao.

"Kad je sišao s tavana nosio je pantalone moje kćerke i moju oznojenu majicu i patike", nije se mogla načuditi vlasnica kuće Stacy Ferrance. "Iz onoga što sam ja shvatila, on je živio u mom domu, jeo moju hranu i krao moju odjeću."

Policija je objavila da se Carter družio sa komšijama Ferranceovih koji žive u dupleksu, te je vjerovatno na njihov tavan stigao kroz otvor na plafonu spavaće sobe svojih prijatelja.

Vlasnica stana u kojem je danima neprimijećen živio izjavila je da je povremeno čula neku buku, ali da se nije mnogo obazirala jer i sama ima troje djece. Policiju je pozvala na Božić nakon što joj je nestao novac, laptop i iPod. Sljedećeg dana pronašla je otiske prstiju na ormaru svoje spavaće sobe u kojoj je bio otvor za tavan.

Carter je napravio listu svega što je uzeo iz stana i nazvao je "Stanleyeva božićna lista", piše AP. Od nedjelje se nalazi u zatvoru u okrugu Luzerne, a prvo saslušanje imat će 5. januara. Još uvijek nema branioca.