Izliječene 'krokodilske suze'
0

Ženu koja je stalno plakala izliječio Botox

Sarajevo-x.com
Žena koja se cijeli život bori s rijetkim poremećajem zbog kojeg plače svaki put kad jede tj. dok žvače hranu, napokon je izliječena i to injekcijama Botoxa, piše Telegraph.

Patricia Webster nekontrolirano je plakala prilikom svakog obroka zbog rijetkog poremećaja nazvanog 'krokodilske suze' koji nastaje kad dođe do oštećenja živaca koji kontroliraju lučenje pljuvačke i suza, tako da prilikom žvakanja hrane kad se luči pljuvačka, luče se i suze.

Patriciji Webster, majci troje djece, 1991. godine je dijagnosticirana bolest nazvana Guillain-Barre sindrom koja pogađa sve nerve u organizmu.

Pacijentica je nekoliko puta patila od paralize mišića lica koju je uglavnom izliječila, ali popratna posljedica paralize, 'krokodilske suze', bila je neizlječiva, dok se ljekari nisu dosjetili Botoxa.

Botox, poznato sredstvo protiv bora, Patriciji je ubrizgano u očne kapke, te sad blokira oštećene nerve koji su bili 'krivi' za neprekidno lučenje suza.

'Bila sam vrlo depresivna jer godinama nisam mogla nanijeti šminku na oči, niti otići u restoran ili kod prijatelja na večeru zbog toga što bi suze neprekidno tekle, što je ljudima naravno bilo interesantno', rekla je Patricia Webster.