Buddy nije gay
0

Ženka stala između najpopularnijeg para pingvina

Sarajevo-x.com
Mužjak pingvina Buddy pronašao je ženku i pario se sa njom, javili su iz zoološkog vrta u Torontu. Priča o Buddyju i njegovom prijatelju pingvinu Pedru potresla je svjetsku javnost kada je javljeno da su oni gay par i da su ih radnici zoološkog vrta namjerno razdvojili.

Zvaničnici zoološkog vrta su negirali da je ikada bilo seksualne interakcije između Buddyja i Pedra, ustvrdivši da su oni bili samo prijatelji, jer su pingvini društvene životinje.

Svjetski mediji i gay grupe su insistirali na tome da se pingvini vrate jedan drugome, ali sada kada se Buddy pario sa ženkom neće više biti potrebe za takvim akcijama, prenosi Huffington Post.

Mediji su za Pedra i Buddyja smislili i šalu o dvojcu iz Brokeback Iceberga, poput popularnog filma ''Brokeback Mountain'', režisera Ang Leeja, o dva kauboja koji su zaljubljeni jedan u drugog, ali im društvo ne dozvoljava da budu zajedno.

Pingvin Pedro još uvijek nije našao svoju partnericu, ali on je i mlađi pa se očekuje da će se to desiti uskoro.

Zvaničnici zoološkog vrta opravdavali su odluku o razdvajanju pingvina činjenicom da su ove ptice ugrožena vrsta i da se moraju pariti kako bi povećali broj pingvina.