Šalje elektronske impulse
0

Žena ne smije imati mjerač vode u kući jer je može ubiti

Sarajevo-x.com
Ozbiljno bolesna žena upozorila je vodovodnu kompaniju da ne smije imati mjerač potrošnje u svojoj kući jer bi je mogao ubiti.

Jennifer Bolger otkrila je da bi elektronski impulsi poslani iz modernog mjerača potrošnje mogu uništiti medicinski implantat ugrađen u njen vrat.

Bolgerova, oboljela od sindroma hroničnog bola, željela je ugraditi novi mjerač u svoj dom u Liverpoolu kako bi uštedjela novac na računima.

Ona tvrdi da su već jednom mikrotalasi prouzrokovali eksploziju implantata i da je zbog toga morala ići na bolnu operaciju zamjene.

"Moje imanje nema mjerač vode, a željela sam ugradnju da uštedim novac. Otkrila sam da novi mjerači šalju električne pulseve svake sekunde koji mogu uništiti impantate", rekla je Bolgerova.

Ona je rekla da se zbog toga baterije brže troše, a implantat može eksplodirati i čak je i ubiti. To joj se već jednom desilo i ne želi da se ponovi.

"Doktori su ugradili uređaj za otklanjanje boli u moj vrat iz kojeg žive idu preko ramena do abdomena. Tim putem idu elektronski signali koji ublažavaju bol. Uređaj je sličan pacemakeru", rekla je Bolgerova.

Kompanija Uniter Utilities ne vjeruje da njihov uređaj može naškoditi Bolgerovoj, ali su odlučili postaviti ga izvan kuće u znak dobre volje, piše Daily Mail.