Zanimljivosti
0

Žena cijelu godinu čuvala tijelo preminulog muža

Sarajevo-x.com
Žena iz Mexico Cityja držala je tijelo svog preminulog muža u krevetu skoro godinu dana dok njeni susjedi zbog neizdrživog smrada nisu pozvali policiju. Mediji navode da je sin ovog bračnog para redovno dolazio kako bi pomogao majci da sklanja crve sa raspadajućeg tijela svog oca.

Policija je provalila u stan Mercedes Velarde i ostala zapanjena onim što je vidjela. Na podu spavaće sobe nalazilo se tijelo njenog muža u fazi raspadanja koje je ona čuvala već cijelu godinu, prenosi Reuters.

Vlasti su izjavile da istražuju smrt tog čovjeka iako njegova žena tvrdi da je preminuo zbog zdravstvenih problema. Vjeruje se da je muškarac imao mentalnih problema koje su možda i bile uzrok smrti.

Lokalni mediji su prenijeli da je sin porodice Velarde svakodnevno dolazio kako bi čistio očevo tijelo od crva, ali vlasti nisu potvrdile medijske navode. Cijelu porodicu trenutno promatra tim psihijatara.

Nakon autopsije, protiv porodice bi mogla biti podignuta optužnica ili bi morali ići na liječenje u psihijatrijsku bolnicu.

Vlasti su rekle da je sakrivanje tijela, pa čak i ako je riječ o članu porodice, kriminalno djelo.