Boluje od rijetkog poremećaja
0

Zbog poremećaja pojela 4.000 spužvi i više od 100 sapuna

Sarajevo-x.com
Dvadesetjednogodišnja Kerry Trebilcock je zbog rijetkog poremećaja do sada pojela oko 4.000 spužvi i više od 100 sapuna.

Kerry svoje "poslastice" voli jesti sa kečapom i ljutim sosom, a ponekad ih potopi u čaj ili toplu čokoladu, poput biskvita. Zbog poremećaja ogladni za vrijeme tuširanja, pranja suđa ili kupovine u supermarketu. Neke osobe dobiju želju da pojedu metal, ugalj, pijesak, kredu, pa čak i sijalice i namještaj.

Britanka vjeruje da je poremećaj dobila tokom odmora u Maroku 2008. godine, nakon što se zarazila rudarskom glistom. Kerry najviše voli jesti sapun koji ima miris limuna.

"Imam omiljene vrste spužvi i sapuna koje jedem i načine na koje ih pripremam. Ukoliko izlazim vani, uvijek ponesem komadiće spužve i malo kečapa kako bih mogla nešto prezalogajiti", izjavila je Kerry.

Ona se prisjetila večeri kada je prvi put pojela spužvu.

"Jedne večeri sam pojela dvije porcije lazanja i pakovanje sladoleda, ali sam i dalje bila gladna. Kako bih zaboravila na glad, iz pakovanja sam izvadila novu spužvu i dobila sam želju da je pojedem, odlučila sam to učiniti i pojela sam je cijelu. Nisam osjećala nikakav okus, ali sam uživala dok sam je jela. Nakon toga sam shvatila da više nisam gladna", rekla je Kerry.

Ona sada uz svaki obrok pojede malo spužve i tri čajne kašike sapuna, a svoj poremećaj pokušava pobijediti pomoću slatkiša Floral Gum.

"Floral Gum ima okus sapuna i pomaže mi da osjetim okus koji mi godi, a da mi pri tome to ne šteti. Znam da ću jednog dana uspjeti", završila je Kerry.