Zanimljivosti
0

Zavirite u luksuzni bunker koji ima umjetnu travu te simulira noć i dan

Klix.ba
Kuća koja se nalazi u ulici Spencer na broju 3970 u blizini Flamingo Roada u Las Vegasu izgleda poput običnog američkog doma. No, iza površine krije se luksuzni nuklearni bunker.

Tokom Hladnog rata paranoidni ili pažljivi Amerikanci odlučili su izgraditi podzemni nukelarni bunker. Luksuzna kuća s vrlo vrijednim i zanimljivim dodatkom je na prodaji i košta 1,7 miliona dolara.

Kuća je izgrađena 1978. godine i može izdržati nukelarni udar, a napravio ju je bogati biznismen Girard 'Jerry' B. Henderson.

Svoje bogatstvo zaradio je kroz rad u kompaniji kozmetike Avon i korporaciji Gulfstream Aerospace, a 1960-ih se okušao i u građenju podzemnog svijeta i kuća.

Podzemna kuća sadrži kuhinju u pink boji, pink toalete, tepihe s umjetnom zelenom travom, džakuzi, lažno drveće te tapete na kojim imate "pogled kroz prozor" na brda i livade.

U dvorištu se nalazi bazen, sauna, plesni podij, dva džakuzija, bar i prekriven je umjetnom travom. Imate mogućnost da odredite kada želite da vam bude dan a kada noć. Po danu imate sunce, a noću zvijezde.

Bunker se nalazi osam metara pod zemljom.

Pretpostavlja se da će novi kupac pretvoriti ovo mjesto u turističku atrakciju.