Zanimljivosti
0

Zatvorenici postali plesne zvijezde

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Otok Cebu na Filipinima postao je svjetski poznat nakon što se na You Tube-u pojavio spot na kome zatvorenici usklađeno vježbaju uz pjesmu Michaela Jacksona "Thriller".

Ovaj clip je prava plesna senzacija, a zatvorenici odlično imitiraju zombije iz spota. Video sa preko 1.000 "plesača" u narandžastim odijelima pogledalo je skoro 15 miliona ljudi. Gledaoci sad mogu prisustvovati i showu uživo.

"Odlično je. Bilo je zabavno. Sve čestitke," kaže Kathleen, studentica koja, kao i stotine drugih ljudi dolazi svakog mjeseca da pogleda izvedbu zatvorenika.

Prostor za gledalište nalazi se oko terena za vježbanje, a publika aplaudira plesu kao da je u pitanju rock koncert.

Zatvorenici vježbaju uz "Radio Ga Ga" od grupe Queen i uz pjesmu "I Need a Hero" od Bonnie Tyler, pri čemu nose portrete Dalaj-lame, pape Ivana Pavla II i Mahatme Gandi.

Na kraju dvosatnog programa koji se održava svakog mjeseca, gledaoci se mogu fotografisati sa zatvorenicima, a mogu kupiti i zatvorske majice kao suvenire.

Byron Garcia koji nadgleda zatvorska dešavanja predstavio je prošle godine plesne vještine kao način na koji se može povećati moral. On kaže da zatvorenici uživaju što su postali zvijezde.

"Veoma su ponosni što imaju publiku koja ih gleda," kaže nadzornik Garcia, a prenosi Reuters.