Osramoćeni bankar
0

VIDEO / Zamalo izgubio posao zbog fotke polugole Mirande Kerr

Sarajevo-x.com
David Kiely, uposlenik investicijske banke Macquarie iz Australije, prikazan je na televiziji kako otvara e-mail sa fotografijom modela Mirande Kerr. To ga je moglo koštati radnog mjesta, no prema posljednjim informacijama, to se nasreću nije dogodilo.

Kiely je otvorio sporni dokument baš u vrijeme kad je njegov kolega Martin Lakos sniman uživo u emisiji o porastu kamata na kanalu Channel 7.

Nespretni bankar iz Sydneya tako je snimljen kako pregleda polugolu fotografiju u toku radnog vremena, a kad je to shvatio, okrenuo se i pogledao u kameru. Gledaoci TV kuće su potom zvali i žalili se.

Banka je provela istragu o ovom slučaju, a kad je za sve čula ljepotica Kerr, poručila je kako bankar ne bi trebao ostati bez posla zbog njene fotografije.

Sramotni incident pogledalo je na milione ljudi preko YouTubea, a pokrenuto je i nekoliko inicijativa podrške Australcu na Facebooku.

Iz Macquariea su izjavili kako su istražili slučaj od 2. februara, te razgovarali sa uposlenikom, koji će ipak ostati na svom radnom mjestu, javljaju australijski mediji.