Najčudniji bračni par na svijetu
0

Zaljubljeni uprkos razlici od skoro 40 godina

Sarajevo-x.com
U sjevernom dijelu Londona, u Stoke Newingtonu, sretno živi zasigurno jedan od najčudnijih bračnih parova na svijetu, Edna i Simon Martin.

Edna i Simon Martin od 2005. godine žive u sretnom braku, što je iznenadilo mnoge prijatelje i porodicu para jer je razlika u godinama između dvoje zaljubljenih čak 38 godina.

Naime, Edni su 73 godine, a Simonu tek 35.

Sretnom paru koji uživa u filmskim klasicima iz 30-ih godina prošlog vijeka nimalo ne smetaju pogledi i upiranja prstom jer, kako kažu, oni uživaju u svakom trenutku života i braka.

Simon inače pati od disleksije i ima izrazito slab vid i sluh, no to ga ne ometa da izvanredno svira orgulje, a prilikom jednog koncerta je upoznao i sadašnju suprugu.

Par tvrdi da se radilo o obostranoj ljubavi na prvi pogled, te da ih je najviše približio isti smisao za humor i ljubav prema muzici. No, ispočetka stvari nisu išle glatko, jer Simon, koji je živio s roditeljima, nije znao kako će oni reagovati na činjenicu da se zaljubio u 70-godišnjakinju, a Edna je s druge strane htjela da Simon potraži nekog svojih godina i nije mu htjela stajati na putu, piše Daily Mail.

No, nakon što su se više mjeseci svakodnevno čuli telefonom, Simon je jednog dana odlučio zaprositi Ednu bez obzira na sve, a ona je na njegovu veliku radost i pristala.

Ednina djeca iz prvog braka, 47-godišnji Russell i 51-godišnja Lorraine su se već navikli da imaju očuha koji je mlađi od njih, dok su Simonovi roditelji bili malo 'tvrđi orah', no i oni su se vremenom navikli na neobičnu snahu.