Da se zna čija je teritorija
14

Zaigranog psa foka "počastila" šamarom dobrodošlice

Sarajevo-x.com
Radoznali pas bokser dao je sebi oduška igrajući se u moru u Škotskoj kada se iznenada pojavilo mladunče foke i upozorilo ga da je to ipak njegova teritorija. Pas je ostao iznenađen kada ga je foka "počastila" šamarom dobrodošlice.

Nakon što je zaigrani pas otrčao po tenisku lopticu koju je njegov vlasnik bacio u more, foka se iznenada pojavila i potapšala ga po licu. Nakon što je primijetio glavu mladunčeta foke kako izranja iz vode, umjesto da vrati lopticu vlasniku, pas je kružio oko svog neobičnog otkrića. Iznenada je i neustrašiva foka odlučila da prihvati igru, pa je za početak poželjela psu dobrodošlicu tapšanjem po njušci.

Pas je u šoku ostavio lopticu na nekoliko sekundi u moru i krenuo nazad na obalu. Cijelu predstavu je fotografirala baka Lynne Morris dok je sa suprugom šetala uz plažu na kojoj se sve i događalo.

Oni koji su posmatrali igru između psa i foke ispričali su za Daily Mail kako je to bio fascinantan prizor, kako su izgledali pitomo i da ih je bilo divno posmatrati. Pas je bio izuzetno miran, ali i prilično velik, tako da bi svako ko ga sretne na ulici jednostavno prešao na drugu stranu.

"Uzela sam brzo aparat koji uvijek nosim sa sobom i ne mogu vjerovati da sam bila te sreće da napravim ove snimke. Prizor je bio zaista izvanredan", rekla je baka.

Vezani članci