Zanimljivosti
110

Zahvala na gostoprimstvu: Sirijac na ulicama Berlina dijeli hranu siromašnima

Klix.ba
Društvene mreže je nedavno obišla fotografija Alexa Assalija, Sirijca koji živi u Berlinu i koji je na svoj način želio pomoći beskućnicima i siromašnim ljudima, na način da je dijelio besplatnu hranu onima kojima je bila najpotrebnija.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Alex Assali je na ovaj način želio, kako kaže, izraziti zahvalnost Njemačkoj, te na svoj način dobrim djelom vratiti nazad njemačkom narodu za njihovo gostoprimstvo.

Assali je u intervjuu za Huffington Post kazao kako slične akcije organizuje od augusta 2015. godine na različitim lokacijama širom Berlina.

Fotografija koju je na Facebooku nedavno objavio njegov prijatelj nastala je na autobuskoj stanici Alexanderplatz 22. novembra.

Assali je napustio Damask u Siriji 2007. godine. Nakon što je prešao granicu bez pasoša, nekoliko je godina proveo u Libiji, gdje je pomagao sirijskim izbjeglicama, a u Njemačku je stigao u septembru 2014. godine.

"On je stvarno izgubio sve. U Siriji je morao ostaviti svoju porodicu jer su ga željeli ubiti. Ni sad nema mnogo, no to ga ne sprečava da ide na ulicu i siromašnima dijeli hranu", napisao je njegov prijatelj u opisu fotografije na Facebooku.