Posao iz snova
0

Za sat vremena rada u piceriji zaradite 31.030 dolara

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Uspješni lanac picerija Domino's Pizza traži osobu stariju od 18 godina koja bi radila u piceriji za 31.000 dolara po satu, radno iskustvo nije neophodno!

Kompanija Domino's Pizza slavi 25 godina poslovanja u Japanu i povodom velikog slavlja tokom obilježavanja te godišnjice, između ostalog, odlučila je uposliti i jednog sretnika koji će za samo jedan sat rada dobiti 31.030 dolara.

Glasnogovornik kompanije nije želio otkrivati više detalja, te je kratko prokomentarisao da će više informacija biti poznato 10. novembra.

Svi zainteresovani trebaju popuniti aplikaciju, a oni koji prođu u uži izbor ići će na intervju za taj posao iz snova.

"Uglavnom, osoba mora biti starija od 18 godina, a iskustvo i obrazovanje nisu bitni. Mi smo zaista iznenađeni odazivom ljudi", kratko je kazao glasnogovornik, prenosi Reuters.

Sretnik koji dobije ovaj posao iz snova na posao će doći u decembru, no tačan datum nije objavljen.

Inače, prosječna plata po satu u Japanu iznosi 12,41 dolara.

Domino's Pizza je jedan od vodećih lanaca ove hrane sa više od 8.000 podružnica u 50 zemalja svijeta. Kompaniju su osnovali braća Tom i James Monaghan. Biznis su počeli 1960. kada su kupili pizza restoran DomiNick's za 500 dolara. Godinu kasnije, Tom je postao jedini vlasnik jer je James prodao svoj udio u poslu.

Tom Monaghan je kasnije preimenovao restoran u Domino's Pizza i ubrzo od obične picerije napravio jedan od vodećih lanaca brze hrane u svijetu. Domino's Pizza dnevno poslužuje preko milion mušterija, zapošljava 140.000 ljudi, a godišnji prihod iznosi 1,4 milijarde dolara.