Zanimljivosti
0

Za iskupljenje od grijeha: Indijac oženio kujicu

Sarajevo-x.com
Kako bi okajao svoje grijehe, Indijac P. Selvakumar oženio je kujicu prema tradicionalnim hinduističkim pravilima. Prema njegovim riječima, kletva je na njega bačena od momenta kada je ubio dva psa i objesio ih na drvo te on više nije mogao živjeti dok se ne iskupi.

Uz tradicionalnu ceremoniju i članove porodice Indijac Selvakumar je oženio kujicu koju je odabrala njegova porodica. Pas je opran i uređen za vjenčanje, a u hinduističkom hramu je predat Indijcu.

Prema riječima Selvakura, nakon što je prije 15 godina ubio dva psa i objesio ih na drvo, njegov život je postao nepodnošljiv. Izjavio je kako su mu se nakon toga noge odjednom paralizirale i izgubio je sluh na jedno uho.

Jedan je astrolog rekao Selvakuru da će njegov jedini spas biti vjenčanje sa psom te se on odlučio na taj korak iz očaja. Ipak, mediji nisu saznali da li se njegovo stanje popravilo nakon vjenčanja.

Inače, u ruralnim sredinama u Indiji nije neobično da sujevjerni ljudi sklapaju brakove sa životinjama – ukoliko misle da ih to može spasiti od neke kletve.