Sedmogodišnji 'Picasso'
0

Za 14 minuta za slike dobio 19 hiljada eura

Sarajevo-x.com
Sedmogodišnjeg Britanca, Kierona Williamsona, nazvali su pravim genijem nakon što je uspio za svega 14 minuta prodati 16 svojih slika za blizu 19 hiljada eura.

Naime, kupci iz Kanade i Japana plaćali su više od 1000 eura za ulja na platnu, akvarele i pastele krajolika Norfolka, koje je naslikao sedmogodišnji 'Picasso'.

Također, na posljednjoj aukciji koja je održana tokom ljeta maleni Kieron je prodao 19 svojih radova za nešto više od 15 hiljada eura.

"Ovo je odlično! Mislio sam da ću prodati tek jednu ili dvije slike. Slikanje je moj omiljeni hobi, ali isto toliko volim i fudbal", kazao je Kieron, kojeg je vlasnik galerije 'Picturecraft', Adrian Hill, uporedio s Picassom.

Sedmogodišnjak iz Holta u Velikoj Britaniji sve do prošle godine nije pokazivao nikakav interes za slikanje i prvi put je uzeo kist u ruku kada je s roditeljima bio na godišnjem odmoru.

Njegov talenat ubrzo je uočila slikarka Carol Ann Pennington, koja se odmah ponudila da Kieronu daje lekcije iz slikarstva.

Dječak izvrsno 'rukuje' sa svjetlom, nijansama i bojom, a cijene njegovih slika porasle su iz razloga što stručnjaci žele investirati u talenat mladog Britanca, te jednoga dana reći da imaju njegov original.

I sam vlasnik galerije u kojoj su izloženi Kieronovi radovi kazao je za Daily Mail kako je iznenađen prodajom dječakovih slika, te dodao da je već nekoliko kupljenih fotografija uklonjeno sa zidova, te kupci neće čekati kraj izložbe kako bi preuzeli sliku mladog 'Picassa'.