Rat konkurencije
0

Vlasnik picerije optužen za "terorizam s miševima"

Sarajevo-x.com
Vlasnik picerije u SAD-u je optužen za "terorizam s miševima" nakon što ih je ubacio u restorane svojih konkurenata.

Nikolas Galiasatos iz Philadelphije je optužen za okutnost nad životinjama i mnoge druge prekršaje, javlja BBC.

Uhapšen je nakon što su policajci saznali da je kesu s miševima stavio iznad plafona u toaletu picerije svog konkurenta.

Istražitelji su rekli da je Galiatsatos (47) i sam imao problema s miševima u svom restoranu Nina˙s Bella Pizzeria.

"Nikada nisam imao slučaj u kome su miševi bili korišteni u izvršenju krivičnog djela. Ovo je terorizam miševima na hranu", rekao je policajac Michael Chitwood.

Prema izvještajima lokalnih medija, Galiatsatos je ušao u toalet restorana Verona Pizza i ušao u toalet. Nakon toga je vlasnik restorana ugledao otiske obuće na wc školjki i primjetio da je neko pomjerio panel na plafonu. Nedugo zatim je i pronašao kesu. Pomislio je da se radi o drogi, pa je obavijestio dva policajca koja su se nalazila na ručku u njegovom restoranu. Policajci su u kesi pronašli tri bijela miša.

Nakon toga su uočili istog čovjeka preko puta ceste kako baca drugu kesu u smeće. U njoj su pronašli pet živih miševa i jednog koji je uginuo. Galiasatos je miševe ostavio i u obližnjem restoranu Uncle Nick's Pizza. To je bilo sasvim dovoljno da policajci uhapse "teroristu" koji će za svoja nedjela odgovarati na sudu.