Uzimam, uzimam, uzimam...
0

Vjerski iscjelitelj iz Nigerije oženio 107 žena

Sarajevo-x.com
Vjerski iscjelitelj, Nigerijac Bello Maasaba, je nakon nevjerovatnih 107 brakova kazao kako je završio sa ženidbama. Iz tih brakova ima 185 djece.
Proširena porodica ovog 85-godišnjeg Nigerijca već sad broji više od 5.000 ljudi, a on ističe kako je poslušnost najveća vrijednost žene. Poligamist tvrdi da je 1970. prosvijetljen od Boga koji mu je "poručio" da će postati iscjelitelj i biti uspješan sa ženama.

"Bog mi je 'poručio' da svaku ženu koja mi se svidi pitam za udaju. Da nije bilo toga, ne bih išao dalje od dvije", kaže Maasaba za LA Times. Međutim, njegovo iscjeliteljstvo i brojni brakovi donijeli su mu probleme u gradu Bida, gdje vlada šerijat.

Šerijatsko pravo, naime, omogućava muslimanu da oženi četiri žene, pa je Maasaba uhapšen nakon što je odbio razvesti se od 82 žene, kako bi zadržao četiri. Njegove supruge su protestvovale izvan zatvora, a Maasaba je pušten na slobodu nakon što je 57 njegovih žena posvjedočilo na sudu da su dobrovoljno s njim u braku.

Danas, bogati guru živi s 89 žena, od kojih najmlađa ima samo 19, a najstarija 64 godine. Žive u zgradi sa 89 soba. Devet žena su mu umrle, a razveo se sa devet zbog njihove neposlušnosti. Od njegovih 185 djece, samo 133 su još uvijek živi, a kad se razbole otac im ne da da idu u bolnicu već ih on "iscjeljuje".

"Rekao sam im da ne idu u bolnicu. Moraju se meni javiti i moliti se. Neke od mojih žena, međutim, nemaju povjerenja u mene i djecu vode u bolnicu bez mog znanja", rekao je Maasaba.

Uprkos njegovom tvrdokornom pristupu porodičnom životu, Maasaba gaji veliku ljubav prema svojim suprugama, čak ističe i da je romantičan.

"U svojoj mudrosti, Bog mi je dao snage i moći da zadovoljim njihove seksualne potrebe. Da nije tako, otišle bi od mene", zaključuje Maasaba.