Zanimljivosti
0

Vjenčali se po šesti put

FENA
Danci Anet i Kenet Lund su svakako najromantičniji par na svijetu jer ne samo da su se dosad vjenčali rekordnih šest puta već su postavili i svjetski rekord od četiri svadbe u jednom danu.

Anet i Kenet su tako zaljubljeni da su jednom drugom obećali da će svake godine, sve do smrti, barem jednom stati pred oltar kako bi nanovo doživjeli svadbeno uzbuđenje.

"Kada me je Kenet opet i opet pitao da se udam za njega, ideja mi se dopala", kazala je Anet u izjavi za londonski list Telegraph, prenio je Tanjug.

"Nikad se neću umoriti od udaje za njega, čak ni kada budem stara i sijeda. Uvijek imam novu haljinu, cvijeće i fotografije s vjenčanja. Koja mlada ne bi to voljela?", dodala je ona.

Bračni par Lund se ovaj put prvo vjenčao u venecijanskom hotelu, u Las Vegasu, zatim u limuzini s vozačem u kostimu Elvisa Prestleyja, pa u helikopteru i najzad tokom skakanja s padobranom.

Kenet je upoznao Anet tako što je organizirao njeno vjenčanje s njenim prvim mužem. Vječiti mladenci su počeli da se zabavljaju godinu dana kasnije nakon Anetinog razvoda.

Lundovi su se prvi put vjenčali u augustu 2005. u Danskoj.

Iduće godine planiraju ponovo razmijeniti bračne zavjete plivajući s delfinima u Meksiku, a za svaki slučaj su se raspitali i o mogućnosti organizacije svadbene ceremonije u Orijent expresu.

Anet i Kenet se inače bave organizacijom vjenčanja. Pomažu mladencima oko izbora svega što je neophodno za svadbu, od odjeće preko cvijeća do ukrašavanja restorana.