Zanimljivosti
0

Visoke pete za bebe

Sarajevo-x.com
Američki dizajneri lansirali su novu obuću predviđenu isključivo za bebe. I sve bi bilo uredu kad ta obuća ne bi bila sa, ni manje ni više, nego visokim i tankim potpeticama.

Cipelice se zvanično zovu Heelarious (engl. veselo, razdragano, blesavo), a mogu se naći u roze, crnoj boji i sa leopardovim uzorkom. Predviđene su za bebe do šest mjeseci starosti.

Kreatorke Britta Bacon i Hayden Porter ističu kako su ove cipele predviđene samo za pokazivanje i da puknu čim se na njih postavi bilo kakav pritisak.

Gospodična Bacon kaže da je na ovu ideju došla na proslavi četvrtog rođendana svoje kćerke Kayle.

"Bilo bi blesavo da sam je mogla donijeti u takvim cipelama na rođendan," kaže Britta.

Cipele koštaju 18 funti (oko 23 eura) i u ponudi je šest različitih stilova nazvanih po njihovim pronalazačima. Puštene su u prodaju u preko 50 prodavnica u Americi, Kanadi i Švicarskoj. Britanci ih kupuju preko Interneta.

Christoper Cloke, borac za zaštitu dječijih prava kaže: "Ovo je dio jednog zabrinjavajućeg trenda neodgovarajuće obuće koja se prodaje za najmlađu djecu."

Prošle godine je biskup Rowan Williams istakao kako se neodgovarajuća i seksi odjeća i igračke psihološki uništavaju djecu.