Panika u britanskom gradu Essex
0

Više od 30 policajaca i dva helikoptera u potrazi za lavom

Klix.ba
Više od 30 policajaca, strijelac i dva helikoptera su u potrazi za lavom za kojeg se sumnja da je pobjegao iz cirkusa u mjestu Essex.

Mještanima je rečeno da ostanu u kućama. Rich Baker je šetao s dvojicom sinova od 9 i 11 godina kada im je ususret pritrčao muškarac vičući "To je lav!".

"Izgledao je uspaničeno i znao sam da se ne šali. A lav je stajao sastrane", rekao je Baker.

Rob Hull također je vidio lava. "Bio sam u autu na benzinskoj pumpi kada sam ga vidio na polju pored ceste. Hodao je lagano oko jezera".

Policija zajedno s radnicima zoo centra još traga za lavom koji je izazvao strah i paniku u ovom britanskom gradiću. Pokušat će smirit životinju za koju su očevici rekli da je vrlo uznemirena. Radnici Zoo centra rekli su kako lav nije njihov, jer su sve njihove životinje na broju.

Sumnja se da je pobjegao iz cirkusa koji nastupa u blizini Essexa. "Nismo odbacili mogućnost istrage cirkusa, ali niko nije prijavio nestanak lava", rekla je glasnogovornica policije u Essexu i pozvala građane da ih kontaktiraju ukoliko imaju informacija o lavu. Vlasnik cirkusa Martin Lacey objavio je prošle sedmice kako smanjuje broj životinja, jer se odlučio povući. Tražio je nove vlasnike za konje i zebre koje više ne nastupaju u cirkusu.