"Provozao" se braniku autobusa
17

VIDEO / Vijetnamski policajac rizikovao život zbog naplaćivanja kazne

Klix.ba
Odlučni vijetnamski policajac je odbio pustiti vozača autobusa, koji je odlučio da pobjegne i ne plati kaznu za parkiranje. On se uhvatio za brisače i nogama popeo na branik autobusa koji je bio u pokretu.

Policajac Nguyen Manh Phan je primijećen kako se drži za brisače i stoji na braniku autobusa u pokretu. Policajac je odlučio da ne oprosti vozaču autobusa koji je želio izbjeći kaznu zbog nepropisnog parkiranja.

Kada je autobus krenuo Phan se čvrsto uhvatio za njega i vikao prolaznicima da zovu policiju. Vozači koji su se mimoilazili s autobusom su bili potpuno šokirani prizorom. Snimak ove dramatične situacije je objavljen na videoservisu YouTube. Vijetnamska policija je potvrdila da je vozač Phung Hong Phuong odbio platiti kaznu za nepropisno parkiranje i da je pokušao pobjeći. On je naposljetku zaustavio autobus jer ga je policija sustigla.

Phuong je uhapšen zbog nepoštivanja zakona i mogao bi biti osuđen na trogodišnju kaznu zatvora. Prethodno je odslužio četiri godine zatvora, jer je bio kriv za saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.

Policajac Phan za svoju hrabrost i predanost poslu kojim se bavi definitivno zaslužuje svaku pohvalu.