Zanimljivosti
17

Vijetnam: Prijatelj joj odsjekao ruku i nogu kako bi naplatila osiguranje

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Žena iz Vijetnama poznata u medijima kao Ly Thi N priznala je da je dala novac prijatelju kako bi joj odsjekao stopalo i ruku, pokušavajući na taj način inscenirati nesreću poslije koje bi naplatila više od 150.000 dolara osiguranja.

Ly je prvobitno izjavila kako se nesreća desila na željezničkoj pruzi, odnosno kako je pala pod voz koji joj je odsjekao ruku i nogu.

Jedini svjedok navodne nesreće bio je upravo prijatelj kojem je platila 2.200 dolara kako bi joj odsjekao ruku i nogu. Par je inscenirao nesreću, nakon čega je muškarac pozvao hitnu pomoć i kazao kako se dogodila nesreća na pruzi u Hanoju.

Vjeruje se kako žena ima poslovnih problema te kako je zapala u dugove koje je željela podmiriti novcem koji bi dobila od osiguravajuće kuće.

Ovaj događaj izazvao je buru komentara na društvenim mrežama.

"Izgubila je novac, ruku i nogu, a mogla bi završiti i u zatvoru", "Vjerovatno je blizu bankrota, ili joj treba novac za nešto drugo. Nikad nije lako prevariti osiguravajuću kuću", "Koliko očajan moraš biti da bi napravio ovo?", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Policija je odbacila optužbe protiv ovog para, budući da ne postoji adekvatan zakon koji tretira ovakvu vrstu prekršaja, piše BBC.