Zanimljivosti
57

Veliki redovi ispred biletarnice: Jackpot Američke lutrije iznosi čak 900 miliona dolara

Klix.ba
(Foto: EPA)
Glavna nagrade Powerballa, nagradne igre Američke lutrije, porasla je na nevjerovatnih 900 miliona dolara i predstavlja najveći dobitak igara na sreću ikad. Isto toliko nevjerovatan je i interes građana za ovu nagradu.

U SAD-u ovih dana vlada prava "loto groznica".

Naime, nakon nekoliko mjeseci bez izvučenog dobitnika glavna nagrada Powerballa sada je blizu jedne milijarde američkih dolara.

Kako su izjavili iz Američke lutrije očekuju da će do narednog izvlačenja biti prodano više od 290 miliona listića, po cijeni od dva dolara po komadu.

"U nekoliko naših filijala se desilo da nam je ponestalo papira za štampanje listića, tako da su naši radnici morali smirivati nervozne mušterije", rekla je Mary Neuer, glasnogovornica Američke lutrije, dodavši kako do sada nikada nije viđen ovoliki dobitak, te da je ovo sasvim novo iskustvo za cijelu kompaniju.

Izvlačenje nagrade bit će upriličeno u 22:00 sati po lokalnom, odnosno 05:00 sati po srednjoevropskom vremenu. Ukoliko u ni u narednom kolu ne bude izvučen dobitnik pretpostavlja se da bi nagrada tada iznosila vrtoglavih 1,3 milijarde dolara.