Prijavite se i zabavite
0

Vedo, Brano i Frenkie u žiriju koji ocjenjuje šinomobile

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Na tramvajskim šinama kod Željezničke stanice u Sarajevu danas je predstavljena Red Bull šinomobil - utrka zanimljivih vozila na tramvajskim šinama, a svi zainteresovani pozvani su da se do 1. juna prijave i krenu u avanturu stvaranja šinomobila kojim će ispričati svoju priču i uključiti se u takmičenje protiv drugih kreativaca.

Utrka šinomobila bit će priređena krajem septembra, tako da će učesnici imati dovoljno vremena da osmisle dizajn i kreiraju svoje vozilo. Prototip takvog vozila predstavljen je danas, a zamišljeno je da ga kao u filmovima pokreću dvije osobe pumpanjem.

Ipak, pokazalo se da prototip ima malih problema u krivinama, što znači da će njegovi tvorci morati doraditi model.

Iz Red Bulla poručuju da će takmičenje biti puno zabave i nagrada za najuspješnije, a u žiriju će biti fudbaler Hoffenheima Vedad Ibišević, te muzičari Brano Jakubović iz Dubioza kolektiva i Adnan Hamidović Frenkie.

Ibišević je izjavio da mu se šinobil sviđa, ali da nije bio tehnički dotjeran. Ipak, drago mu je što je mnoge prolaznike zainteresovalo ono što je grupa radila na Željezničkoj stanici te je prognozirao mnogo učesnika i različite ideje.