Zanimljivosti
0

Vatrogasac vozio 20 godina bez vozačke

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jedan vatrogasac u japanskom gradu Takaoka dobio je otkaz nakon što su vlasti utvrdile da je vozio kola hitne pomoći i vatrogasna vozila preko 20 godina bez vozačke dozvole, saznaje Reuters.

Njegov slučaj je otkriven kad je ovaj 40-ogodišnjak koji u službi radi već 25 godina odbio da pokaže dokumente u toku redovne inspekcije policije prošle sedmice, izjavio je Shigeru Sawasaki.

"Kad je konačno predao vozačku policajcu, ispostavilo se da ona nije njegova već pripada jednom od članova porodice," kaže Sawasaki.

Grad je odbio otkriti ime ovog vatrogasca, ali se saznaje da je policajcu pokazao očevu vozačku dok je pristima skrivao fotografiju na njoj.

Prošle godine započeta je akcija mjesečnog provjeravanja vozačkih dozvola, a prije ovog slučaja, vatrogasac se koristio lažnim registracijskim brojem iz 1981. godine, otkrivaju zvaničnici.

Od 2003. do 2008. ovaj čovjek je išao na vozačku obuku, ali je pao na pismenom testu. Vozila hitne pomoći vozio je do sad 309 puta, a vatrogasna kola 97 puta, ističe Sawasaki.

"Prema našim saznanjima, nije napravio nijednu nesreću," rekao je gradonačelnik Takaoka Cityja izvinjavajući se građanima.