Robin Hood iz Las Vegasa
0

Uzima od bogatih, daje siromašnima

Sarajevo-x.com
Kad su Kurt i Megan Kegler saznali da im kćerka boluje od raka mozga i da duguju 35.000 dolara, bili su neutješni. Međutim, jedan telefonski poziv sve je promijenio. Roditelji nesretne djevojčice kojoj je hitno trebala operacija nisu mogli da vjeruju kad im se javio misteriozni kockar iz Las Vegasa koji je birao unesrećene porodice i davao im sve što osvoji u kockarnicama.

Pozvao ih je u Grad grijeha a ono sve što je uslijedilo izgledao je kao san za porodicu Keglers.

Dugačka limuzina ih je odvezla do aerodroma gdje su dobili karte za prvu klasu, kao i smještaj u Palazzo hotelu. Nakon toga su Kurt i Megan upoznali svog dobročinitelja. Misteriozni kockar je ulagao velike svote novca, gubio ali i dobijao. Kad je osvojio 35.000 dolara odstupio je od stola te veliku torbu s čipovima dao Keglerovima. Taj novac im je značio nadu u ozdravljenje njiovog djeteta i bolje sutra.

Već duže vrijeme se špekulira o identitetu čovjeka koji osvojeni novac daje ljudima kojima je zaista potreban. Sam je sebe prozvao Robin Hoodom 702 i ima svoj website na kojem nerijetko obećava kako će uzimati koliko god je moguće novca od kasina i davati ga siromašnima. Jedini uvjet koji je postavio da ne nabavlja više od 50.000 dolara.

Nedavno je odabrao ženu iz Sjeverne Karoline koja se brinula za bolesne roditelje i prikupio joj je 20.000 dolara. U aprilu se ponudio da plati odmor u Las Vegasu ekipi s američkog broda napadnutog od strane somalijskih gusara.

Ne zna se mnogo toga o ovom nevjerovatnom čovjeku. Iako je davao intervjue na televiziji lice mu je uvijek sakriveno. Ali je ponosan na svoju misiju jer želi da mračnu stranu kockarnica iskoristi u dobrotvorne svrhe.