Florida
0

Uskoro vjenčanje para s istim imenom

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U oktobru ove godine planirano je vjenčanje Kelly Hildebrandt sa njenim izabranikom istog imena. Nije riječ o šali. Kelly Katrina Hildebrandt (20) i Kelly Carl Hildebrandt (24) pozvali su na svadbu preko stotinu gostiju.

Ceremonija neobičnog para sa istim imenom i prezimenom bit će održana u južnoj Floridi.

"On je sve što sam ikada tražila", kaže buduća mladenka. "Uvijek su postojale predispozicije koje momak mora imati. On ima sve to i više."

Moderna romansa američkog para počela je u cyberspaceu. Prošle godine njoj je jednu večer bilo veoma dosadno, te se logirala na web stranicu za druženje Facebook da vidi ima li ikoga poznatog. Tako je pronašla Kellyja Hildebrandta iz Lubbocka u Teksasu.

Poslala mu je privatnu poruku.

"Napisala je 'Hej, imamo isto ime. Baš zanimljivo'", ispričao je budući mladoženja za AP. "Bila je veoma slatka."

Ipak, prvo što im je palo na pamet je da su sigurno u srodstvu. Naredna tri mjeseca razmjenjivali su e-mailove, a s vremenom su povremeni telefonski pozivi prerasli u svakodnevne koji su znali trajati i više sati. On ju je potom posjetio na Floridi i nakon nekoliko mjeseci zaljubili su se "preko ušiju".

"Bilo je zabavno, ali nisam mislio da će dovesti do ovoga", priznaje Kelly koji je svojoj dragoj u decembru poklonio dijamantski zaručnički prsten.

Mladenka Kelly još uvijek studira, a mladoženja Kelly radi kao ekonomista. Nakon vjenčanja dom će zasnovati na jugu Floride.

Njihova imena sigurno će cijelog života praviti probleme, ali oni se ne brinu. Ispričali su kako je njihovo bračno putovanje zamalo otkazano jer su u agenciji mislili da je neko greškom dvaput upisao isto ime.

Na pozivnicama su zato stavili svoja srednja imena, a na pitanje kako će nazvati svoju djecu, mladenka odgovara: "Sigurno ih nećemo nazvati Kelly."