Zanimljivosti
3

Urnebesne porodične fotografije koje nisu trebale ugledati svjetlost dana

Klix.ba
California Heritage muzej u Santa Monici domaćin je izložbe urnebesnih fotografija američkih porodica koje su, prema mišljenju mnogih, trebale ostati zaključane u podrumu.

Izložba se sastoji do najboljih fotografija sa stranice Awkward Family Photos.

"Na ovaj način proslavljamo porodicu i usmjeravamo svjetlo ka ukusno urnebesnim momentima koji su zabilježeni fotoaparatima. Kada grupa ljudi istog prezimena i različitih osobnosti bude prisiljena da provodi većinu vremena živeći skupa, veliki broj neugodnih momenata je obećan. A kada je fotoaparat u blizini da možete zabilježiti te momente, urnebesna porodična fotografija je rođena", rekli su kreatori i prijatelji iz djetinjstva Mike Bender i Doug Chernack.

Par je počeo raditi na svom blogu 2009. godine nakon što su na odmoru otkrili smiješne fotografije u kući Mikeovih roditelja. Tada su napravili mjesto gdje će svi moći objaviti svoje smiješne fotografije. Stranica ima više od milion posjetilaca svakog dana, a otišli su i korak naprijed napravivši izložbe u muzejima.

Izložba je podijeljena u sektore: portreti, rođaci, odmori, djeca, odmori, vjenčanja, roditelji, bake i djedovi, rođendani i ljubimci.