Zajedno visoki preko 4 metra
0

FOTO / Upoznajte Wilca i Keishu - najviši par na svijetu

Sarajevo-x.com
Wilco i Keisha Kleef-Bolton su najviši par na svijetu. Naime, zajedno su visoki preko četiri metra i upravo taj rekord im je omogućio da njihova imena budu upisana u Guinnessovu knjigu rekorda.
S obzirom da Wilco i Keisha imaju dvoje djece, koja sve više rastu, vjerovatno će uskoro biti proglašeni i najvišom porodicom. Naime, njihov sin Lucas ima četiri godine a, već je visok 1,20 metara (visina koja priliči sedmogodišnjem djetetu), dok dvogodišnja kćerka ima normalnu visinu od 91. centimetara.

Biti visok ima svoje pozitivne, ali i negativne strane. Zbog svoje visine moraju dobro paziti kad ulaze na vrata, saginjati se kada prolaze kroz kuću sa niskim stropom, ali zato ne moraju se propinjati na prste da bi nešto dohvatili.

Međutim, par i dalje spava u standardnom bračnom krevetu, zbog čega im noge vise, a mjesta da se djeca uguraju između, definitivno, nema. Još jedan od problema s kojima se par susreće je odjeća i obuća. Uvijek moraju posjećivati specijalizirane radnje ili putem interneta naručivati obuću, koju uglavnom kupuju košarkaši.

"Oboje smo prihvatili našu visinu, jer ništa drugo ne možemo ni u činiti. Naravno, privlačimo mnogo pažnje kada se pojavimo u javnosti, ali ima to svoje prednosti. Naprimjer, nikada mi ne trebaju merdevine", kazala je Keisha, prenosi "Daily Mail".

Njen suprug Wilco radi kao zaštitar u jednoj kompaniji u Essexu u Britaniji. Kaže kako bi volio da je postao fudbaler, jer sa svojim visokim nogama bi mogao mnogo pretrčati, no umjesto dresa on svaki dan obuče uniformu i zaputi se na posao.

Inače, visina Wilca Kleefa-Boltona nije uzrokovana nekim poremećajem, već je posve prirodno izrastao u čovjeka od dva metra. Njegova supruga je također prirodno visoka.

Par je zbog svoje visine ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najviši vjenčani par na svijetu.