Trebao biti uspavan
1

FOTO+VIDEO / Upoznajte Roosevelta, psa koji živi uz pomoć kolica

Klix.ba
Pas Roosevelt je rođen sa deformitetima prednjih nogu zbog čega koristi kolica. Ali, za njega to ne predstavlja nikakav problem. Kako kaže njegova ponosna vlasnica Stephanie Fox, svako jutro ustaje sretan i zadovoljan.

Stephanie Fox je svom psu kupila modifikovana kolica za 900 dolara kako bi mu omogućila da, koliko-toliko, živi normlanim životom. Kako kaže, mnogi su joj govorili da ga ne usvaja, ali je ona to uradila znajući šta će mu se desiti ukoliko ostane u azilu. Sreli su se prvi put prije tri godine u azilu New Englanda.

"Ljudi misle da je trebao biti uspavan i misle kako on svakog dana pati. To nije istina, ustaje sretan i zadovoljan svakog jutra", kazala je Fox za Daily Mail.

Specijalna kolica postavljena su na prednji dio tijela ovog psa, dok se on oslanja na veoma snažne zadnje noge. Međutim, nakon izvjesnog vremena, Roosevelt je toliko ovladao vožnjom da se uopće ne oslanja ni na zadnje noge.

"To radi samo kada treba krenuti ili zastati. Kada imate dijete sa posebnim potrebama, pokušavate mu olakšati život. Ne vidim razlog da to ne uradimo i sa psima", pojašnjava Fox te dodaje kako njen pas radi sve ono što normalni psi rade.