Nije čarobnjak, ali je stvaran
0

Upoznajte pravog Harryja Pottera

Sarajevo-x.com
Život dvadesetogodišnjeg Britanca pretvorio se u pravu noćnu moru još onog dana kada je objavljena knjiga Harry Potter i kamen mudraca. Naime, Britanac se zaista zove Harry Potter, no on uopšte nije čarobnjak, već običan čovjek koji želi da prestane ismijavanje svaki put kada se nekome predstavi.

Harry je izložen neprestanom ismijavanju bilo gdje da se predstavi, a da se zaista zove Harry Potter nije mu vjerovala ni djevojka kojoj je morao pokazati ličnu kartu kako bi je uvjerio.

"Kada se rodio dali smo mu ime po princu Harryju. 1989. godine kada je Harry rođen nije bilo te knjige JK Rowling i nisam mogla ni sanjati da će upravo ime Harry Potter postati poznato širom svijeta", kazala je majka dvadesetogodišnjaka, Tracey Shaw.

Otkako su objavljene svjetski poznate knjige o Harryju Potteru, život mladića koji se zaista tako zove je postao najveća mora.

"Otkako je Rowlingova izdala svoje knjige moj život se u potpunosti promijenio. Isprva mi je bilo simpatično dijeliti ime sa tim čarobnjakom, no sada mi to nije nimalo zabavno. Kada se predstavim ljudi zbijaju šale na moj račun, a mnogi mi ne vjeruju tako da postaju agresivni. Čak ni policajci mi nisu vjerovali da se zaista tako zovem", ispričao je Harry za britanski Daily Mail.

Na probleme je naišao i prilikom apliciranja za posao.

"Kada sam aplicirao za posao u banci nisu mi vjerovali da se zaista tako zovem. Dobio sam taj posao, ali ja sam jedina osoba koja se ne predstavlja punim imenom i prezimenom kada ragovara s klijentima", kazao je Potter.

No, osim imena pravi Harry Potter sa čarobnjakom dijeli i ožiljak na čelu.

U filmu Harry je taj ožiljak zaradio boreći se sa zakletim neprijateljem lordom Voldemortom, a pravi Harry se 'sudario' sa banderom kad je imao 15 godina.