Guinnessova Knjiga rekorda
6

VIDEO / Upoznajte petogodišnjeg bildera iz Rumunije

Sarajevo-x.com
Rumun Giuliano Stroe ušao je u Guinnessovu Knjigu rekorda sa pet godina kao najmišićaviji dječak sa izvanrednim fizičkim sposobnostima.

Ovaj neobični sportista počeo je trenirati u Italiji, gdje živi sa porodicom, sa samo dvije godine. Naporan rad konačno se isplatio.

Ušao je u Knjigu rekorda početkom ove godine, nakon što je prikazao impresivne vještine pred sudijama i zadivio publiku u jednoj talijanskoj TV emisiji.

Sjajni predškolarac postao je i internetski hit, a njegov otac Iulian Stroe (33) kaže: "U teretanu sa mnom ide otkako se rodio. Uvijek ga vodim na treninge."

Dodao je i to da nema opasnosti da bi se dječak mogao povrijediti jer mu nikad ne dopušta da sam vježba. Uvijek je pod nadzorom i čim se umori, odlazi da se igra, piše Daily Mail.

Giuliano, koji je najstarije dijete u porodici, poručuje kako mu slava nije "udarila u glavu" i da i dalje radi stvari kao i druga djeca. Voli da slika, gleda crtane filmove i da se igra u parku. Ipak, priznaje da mu godi i kad mu aplaudiraju.

Maleni Rumun podsjeća na Richarda Sandraka kojeg je otac trenirao da bude bodybuilder, te je sa samo tri godine 1995. proglašen najsnažnijim dječakom na svijetu. Maleni Ukrajinac dobio je nadimak "Mali Herkules", a u SAD-u je postao i filmska zvijezda. Ipak, u posljednjem intervjuu koji je prikazivan ove godine sad 16-godišnji Richard priznao je da je izgubio interes za vježbanjem.

Ostaje da vidimo koliko će Giuliano uživati u ovim aktivnostima.