Zanimljivosti
41

Upoznajte najveće zečeve na Zemlji: Često se ponašaju poput pasa

Klix.ba
Najveći zec na svijetu težak je čak 20 kilogram i dug metar i 30 centimetara. Kako tvrdi njegova vlasnica on je pitoma životinja koja uživa da se mazi i gleda televiziju.

Jeff je star osamnaest mjeseci, a titulu najvećeg zeca u Guinnessovoj knjizi rekorda preuzeo je od svog oca Dariusa. Ipak, njegovo mjesto nije sigurno s obzirom na to da njegova sestra Enia, koja je stara samo pet mjeseci, još uvijek raste i već je na putu da preraste Jeffa u dužini.

Vlasnica najvećih zečeva na svijetu Annette Edwards koja se više od 10 godina bavi uzgojem zečeva kazala je kako je tajni sastojak koji koristi brokula.

Dodala je da su njeni zečevi najdivnija stvorenja na svijetu koja često znaju da se ponašaju poput pasa, a ne zečeva. Jeff, prema Anetteinim tvrdnja. dnevno pojede kilogram organskog sijena, stabljike brokula, sjeme suncokreta u dvije porcije ječma.

Jeff i njegov otac Darius imaju osiguranje i njihovi kavezi na sebi imaju kodirane brave koje služe da spriječe lopove da ih ukradu i prodaju na crnom tržištu.