Nevjerovatan talent
1

FOTO / Upoznajte najmlađu učiteljicu joge na svijetu

Sarajevo-x.com
Šestogodišnja Shruti Pandey iz Jhunsija, u sjevernoj Indiji, je najmlađa učiteljica joge na svijetu. I sama je počela trenirati prije dvije godine, no zahvaljujući svom nevjerovatnom talentu ona danas podučava odrasle.
Prije dvije godine učitelj joge, 67-godišnji Hari Chetan, zapazio je talenat malene Pandey. Posvetio joj se i svakodnevno je podučavao i "brusio" njen talent i vještinu.

Djevojčica danas podučava jogi biznismene, učitelje, domaćice, pa čak i penzionere. Svakoga jutra ustaje u 5.30, ali to njoj ne predstavlja problem.

"Super se osjećam kada ljudi slijede moje instrukcije. Osjećam se kao prava učiteljica", kazala je Pandey, prenosi Daily Mail.

Indijka se za jogu zainteresovala kada je vidjela svog starijeg brata kako vježba.

"Pokušala sam ga imitirati, ali mi je bilo jako teško. Zamolila sam roditelje da i mene pošalju na časove joge", ispričala je šestogodišnja učiteljica.

Brat Indijke, 11-godišnji Harsh Kumar, zahvaljujući svojim izvanrednim sposobnostima još kao petogodišnjak upisao se u indijsku knjigu rekorda, kao najmlađa osoba koja je naučila 84 joga položaja.

Međutim, on ne želi postati učitelj joge.

"Shruti Pandey je pravi perfekcionista i zaista brzo uči. Sve nas je iznenadila kada je za samo šest mjeseci naučila izvoditi najteže i najzahtjevnije položaje sa nevjerovatnom lakoćom i preciznošću", kazao je trener Hari Chetan.
Malenu učiteljicu svi hvale. Njeni učenici ističu kako je veoma strpljiva, pogotovo sa starijim osobama.

"S obzirom da mi ne možemo izvoditi zahtjevne poze, ona uvijek pronađe neku alternativu", kazao je penzionisani, 90-godišnji učitelj Swami Bhanu.

Djevojčicu je pohvalio i jedan biznismen, Pal Singh, istakavši kako se mnogo promijenio otkako pohađa njene časove.

"Prije sam burno reagovao, ali sada se mogu kontrolisati. Sve zahvaljujući toj djevojčici."

Časove joge koje predvodi malena Shruti Pandey pohađa 30 odraslih osoba.