Izrađuje replike mašina
0

VIDEO / Upoznajte Lego dječaka

Sarajevo-x.com
Warren Seely je prozvan LEGO dječak zbor predmeta koje je izradio uz pomoć LEGO kockica i poznavanja elektroinžinjeringa.

Warren Seely je odrastao na farmi u Oregonu i kao veoma mlad pokazao je zanimanje za konstrukciju mašina. Sa šest godina Warren je konstruisao motor traktora, a sa 12 godina je već izradio male replike svih mašina sa farme svoga oca. Sa 15 godina Seely je već bio upisan na koledž i pripremao se za karijeru elektroinžinjera.

Njegove zanimljive replike mašina bile su prikazane na nekoliko konferencija u Washingtonu i Oregonu, a nekoliko modela je korišteno kao pokazni materijal na Univerzitetu u Washingtonu. Seely kaže da su njegove replike korisne za učenje jer posmatranje njegovih mašina nikoga neće dovesti u opasnost kao što je slučaj sa radom na terenu.

"Ukoliko ste na terenu i posmatrate mašine koje rade, postoji opasnost od lanaca, točkova i mnoge druge opasnosti. Ove replike su slične, a naučit će vas iste stvari. Možete vidjeti kako se vadi krompir iz zemlje ili kako se pravi eterično ulje od polja nane", rekao je Seely na videu koji je napravljen na Univerzitetu u Washingtonu, prenosi Huffington Post.

Bloggerka Stephanie Precourt je rekla da je prezentacija na videu fascinantna i veoma obrazovna.

"On je nevjerovatan jer mene, naprimjer, uopšte ne zanimaju oprema i mašine, ali sam postala zainteresovana za ono što je on pričao i pokazivao", rekla je Precourt.