Inspiracija vojnicima
0

VIDEO / Upoznajte Faith, dvonogu kapetanicu američke armije

Sarajevo-x.com
Dvonoga kujica koja je naučila da hoda uspravno na dvije noge postala je počasna kapetanica američke vojske i inspirisala onesposobljene vojne veterane. Faith je osmogodišnja mješanka labradora i chow-chowa. Posjećuje vojne baze širom SAD-a i maršira na stražnjim nogama odjevena u vojnu odoru, javlja "Daily Mail".

Njen vlasnica, Jude Strigfellow iz Oklahome u SAD-u, želi da dovede nevjerovatnu kujicu u Britaniju da bi se srela sa trupama ranjenim u Afganistanu.

"Faith inspiriše te mlade muškarce. Veoma je emocionalno gledati ih kako reaguju na nju", rekla je Stringfellow. "Ona zna šta se sve može postići uprkos izgledu. Voljela bih da izmami osmijeh britanskim vojnicima."

Kujica je rođena bez jedne prednje šape, a druga joj je amputirana zbog teškog deformiteta. Majka je odbacila Faith, ali sebi su je uzeli gospođa Stringfellow i njen sin Reuben. Prvih nekoliko mjeseci kuče su morali nositi, a kasnije su je naučili da hoda uspravno dajući joj od kikiriki-puter kao nagradu. Sada se kreće brzo i sa velikim samopouzdanjem.

U SAD-u je postala poznata zbog redovnog pojavljivanja u TV-emisijama

Gospođa Stringfellow, koja ima Internet-stranicu posvećenu svojoj kujici, tvrdi da svaki dan dobije stotine e-mailova i pisama.

Njena odluka da je odvede u bolnicu je inspirisana sinovljevim služenjem vojnog roka u Iraku.