Zanimljivosti
36

Unosan biznis: Šta kažete na autopraonicu sa djevojkama u kupaćim kostimima?

Klix.ba
Jedan muškarac iz Orlanda u Floridi upustio se u zanimljiv projekat s ciljem da privuče što više mušterija, te je u svojoj autopraonici angažirao djevojke da u kupaćim kostimima peru vozila.

Steve McMahon (47) je autopraonicu pod nazivom "Orlando Baywash: Bikini Car Wash" otvorio prije pet godina u nadi da će prikupiti novac za svoju kćerku koja pohađa specijalnu školu za autističnu djecu. Poslovni se projekat pokazao kao dobra ideja.

Autopraonica trenutno upošljava šest modela treniranih za specijalni "tretman sapunom". Obično "ručno pranje" naplaćuju 10 dolara, dok "dubinsko i detaljno pranje, te premaz voskom" košta 60 dolara.

"Dovoze nam mnogo auta, među njima su i Lamborghiniji, Ferrariji i Bentleyji. Imamo dosta finih auta", kaže vlasnik autopraonice koja je predmet brojnih kontroverzi.

"Kad smo otvorili ponudili smo besplatne usluge policijskim službenicima, budući da cijenimo njihov rad. Jednog dana je jedna policajka fotografisala policajca dok je koristio usluge naše autopraone. Ubrzo su od šefa policije dobili mail u kojem je stajalo: Nema više Baywasha", priča McMahon.


Ipak, većina mušterija je oduševljena. Jedan od redovnih posjetilaca je TJ Reed, koji kaže:

"U Baywashu rade odličan posao, a uz to dobijete i poslasticu za gledanje. Ukoliko djevojka mora raditi u bikiniju da bi sebi zaradila za školovanje ja nemam ništa protiv toga", kaže on.

Uposlenica Jacki Orlando (24) u ovoj autopraonici radi već tri godine i kaže kako uživa u svom poslu.

"Teško je, to jeste fizički rad, ali je vrlo zabavno. Dovela sam čak i neke svoje prijateljice. Neki ljudi misle kako Baywash iskorištava žene, ali ja to ne gledam na taj način. Moj momak i porodica nemaju ništa protiv toga što se ja bavim ovim - ipak je to samo posao".