Zanimljivosti
0

Umjetnik se bori protiv dosadnih automobila

Klix.ba
Max Siedentopf iz Amsterdama ima neobičan hobi. Autima koji mu se čine dosadnim dodaje dašak osobnosti i čini ih posebnima, piše BBC.

Siedentopf je prošle jeseni proveo nekoliko ranih jutara ukrašavajući automobile koje je pronašao na ulici dodacima koje je sam napravio.

"Svi žele personalizirati sve i biti jedinstveni. Međutim, primijetio sam da je iz nekog razloga individualizacija auta sve rjeđa proteklih godina. Kao rezultat ovoga, odrastajući uz Pimp My Ride, odlučio sam pomoći nekoliko ljudi da svoje obične automobile privremeno pretvore u superaute", rekao je Siedentopf.

Siedentopf je prikupio kartonske kutije i od njih napravio nekoliko ukrasa koje je onda lijepio na automobile koji su mu se učinili dosadnim i prosječnim. Svoj poduhvat radio je u 4:30 sati ujutro, kada je bio siguran da ga niko neće zateći.

Siedentopf ovaj potez naziva "Slapdash Supercars", a potaknut je njegovom željom da obične stvari pretvori u nešto neuobičajeno. On sam, međutim, ulicama se i dalje vozi na svom biciklu.