Zanimljivosti
0

"Ulica blizanaca" u Nišu

SRNA
Dušan i Nikola Anđelković (Foto: Večernje novosti)
Dušan i Nikola Anđelković (Foto: Večernje novosti)
U jednoj ulici u Nišu živi čak deset parova blizanaca, a u gradu niko nema pravo objašnjenje za ovaj fenomen.

Ulica Visokog Stevana u Nišu je pravo genetsko "čudo". Kada neko uđe u ovu ulicu, često počne da razmišlja da možda nije pod uticajem alkohola, jer pri pogledu na prolaznike često vidi "duplo". A kada mu se objasni da su se, naprimer, na cijeloj desnoj strani ulice, gdje su parni brojevi na stambenim objektima, rađali blizanci, tek onda ostaje bez teksta, pišu "Večernje novosti".

U Ulici Visokog Stevana na broju 2 žive tridesetrogodišnji Milan i Marko Stojanović, u kući broj 4 do udaje su živjele Ljiljana i Lidija Dimitrijević... U "šestici" su živjeli Predrag i Nenad Nikolić, rođeni 1954. Na kraju ove poznate ulice, u kući broj 8 rođena su braća Petrović, blizanci poznati po nadimcima Crnja i (sada pokojni) Belja.

Preko puta žive sedamnaestogodišnji Marko i Žarko Nikolić, malo dalje su Dušan i Nikola (30) Anđelković, pa Vladimir i Danilo (12), Jelena i Dušan (46)...

"Neki u šali kao razlog velikog broja blizanaca pominju uticaj podzemnih voda, a stariji se prisjećaju da je ovde pala bomba u Drugom svjetskom ratu", priča Nikola Anđelković iz ove ulice.

Ipak, kako kaže on, prije će biti da je u pitanju puka slučajnost.