9 godina žestokog sukoba
0

Uli Hoeneß vs.Christoph Daum

Totalsport
Jedan od najvećih skandala u historiji njemačkog nogometa, žestoki sukob Christopha Dauma i Ulija Hoeneßa, star je već devet godina. Živjet će zauvijek.

Zavjetovao se na to sportski direktor Bayerna Uli Hoeneß u televizijskoj emisiji u petak emitiranoj na DSF-u “Audi Star Talk”.

  • Daum je tada bio spreman uništiti mene i čitavu moju obitelj. To se nizašto na svijetu ne može zaboraviti. Stoga ne postoji niti najmanji izgled da s njim u budućnosti imam ikakvog posla – rekao je 57-godišnji sportski direktor Bayerna na odlasku o godinu dana mlađem treneru.

Sve se odigralo u oktobru 2000. godine. Daum je trebao postati izbornik njemačke reprezentacije. Hoeneß mu je to onemogućio izašavši u javnost s izjavom, iako dokaza nije imao, da je Daum narkoman.

  • Tada sam jedini put u životu iskusio što znači kada čitavu državu imaš protiv sebe. Prijetio mi je ko god je stigao. Anonimno je ljudima nuđeno po desetak hiljada maraka da me gađaju s tribina na Bayernovoj klupi.

Sve je bilo privedeno kraju nakon što se Daum, da bi dokazao svoju "čistoću", dragovoljno podvrgao testiranju vlasi s glave. Nalaz je pokazao da je doista konzumirao kokain.

  • Da Daum nije bio toliko glup i otišao se testirati, nikad se ne bih spasio. Ne mogu ni zamisliti što bi mi se dogodilo.

Kad je u pitanju aktualni trener turskog Fenerbahçea, Hoeneß će ga mrziti zauvijek.

  • U tišini popiti pivo s Christophom Daumom? Ne, to se meni neće dogoditi!