Zanimljivosti
38

Ukrali ga kao novorođenče: Emotivni susret sina i majke nakon 41 godine

Klix.ba
Čileanki Nelly Reyes su u porodilištu prije 41 godinu rekli da je njen novorođeni sin umro zbog problema sa srcem, a tijelo joj nikad nisu pokazali. No, ispostavilo se da je njen sin ukraden. Majka i sin su se sreli 41 godinu poslije.

Prava noćna mora za Nelly Reyes je uslijedila 1973. godine kada joj je ukradeno novorođenče, sin Travis, s kojim se srela nakon 41 godinu. Kada je 61-godišnja Nelly, majka šestero djece, vidjela Travisa na aerodromu, emocije su je savladale, kao i njega. Zagrlili su se, a bilo je i suza.

"S ljubavlju te čekam Travise. Tvoja majka Nelly s porodicom", pisalo je na papiru koji je držala čekajući sina.

Nelly je Travisa rodila kada je imala 19. godina, a nekoliko sati kasnije joj je rečeno da je dječak umro. No, on je ukraden, a do danas se ne zna ko je to učinio. Travisa je usvojila porodica iz Washingtona, koja je mislila da je dječak napušten.

No, kada je Travis napunio 40 godina, odlučio je otkriti sve o sebi i pronaći svoju biološku majku.

"Posjećivao sam različite internet-stranice i razgovarao s ljudima iz Čilea. Otkrio sam da su slučajevi krađe beba bili česti šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina. Potom sam pronašao Facebook page Chile Adoption Birth Family Search. Dao sam sve informacije o sebi, a nakon mjesec dana su mi pronašli majku", izjavio je Travis.

On danas ima dvoje djece, desetogodišnjeg sina i dvadesetdvogodišnju kćerku, koji su došli s njim u Chile kako bi upoznali baku, ali i Travisovu četvoricu braće i sestru.